PolderBlog

Een PolderBlog omdat:
  • Mijn hele vogelende leven heb ik aantekeningen gemaakt van waarnemingen in het veld, vooral voor mezelf om de ervaringen of waarnemingen later nog eens te herbeleven. Steeds vaker schreef ik de laatste jaren stukjes tekst voor de website van de milieu werkgroep Houten of de weblog van de weidevogelwerkgroep houten. Het werd tijd om voor mezelf te beginnen.
  • Veel mensen denken dat er alleen sprake van natuur is, wanneer er een informatiebord- of centrum bij staat. Door te "verdwijnen" in het landschap en met tijd en aandacht is er daarbuiten ook veel natuur te beleven.
  • Sommige mensen zien in zo'n kale polder slechts een lege vlakte die tot "ontwikkeling" gebracht moet worden. Wellicht nemen ze een kijkje hier, op dit blog, gaan hun ogen open en komen nog eens beter buiten kijken.
Vandaar deze PolderBlog gestart op 25 december 2010:

De teksten:
Zijn m'n eigen gedachten en belevenissen. De geventileerde meningen hoeven  niet overeen te komen met die van mijn tochtgenoten of organisaties die worden genoemd.

De Foto's:
Zijn van mijn hand en het copyright berust dan ook bij Sjerp M. Weima, tenzij anders vermeld. Zit er een leuke plaat bij die zou willen gebruiken, neem dan contact op. Als ik tijd heb wil ik wel wat meer vertellen over de gebruikte spullen

7 februari 2011: Instellingen voor reacties zodanig verander dat je ook zonder internet profiel kunt reageren. Door onderaan een bericht "reageren als" "anoniem" te selecteren kan iedereen een reactie kwijt. Het is natuurlijk wel prettig wanneer ik weet wie een bericht achterlaat.

6 januari 2011: Naar aanleiding van een gezamenlijke ontmoeting met een Ransuil en een buurvrouw een pagina over bodem en geschiedenis van polder Blokhoven aan dit blog toegevoegd.