zaterdag 26 oktober 2013

Vandaag geen paddestoelen

26-10-2013 Lekdijk bij De Heul; wandelaars in de uiterwaard

De wind blaast zomers; de kleur van het licht verraadt de herfst. Wind mee en in hemdsmouwen op de fiets over de dijk. Hoog boven dit landschap; als vanzelf even opgelicht. Morgen zal het gaan regenen en stormen. Op zo’n zaterdag ben je nooit de enige die hier geniet. Wandelaars in de uiterwaard. Motorrijders maken vaart en herrie. Racefietsers moeten in de remmen voor vierentwintigtons Schuitemaker maïs transporten. Aan belangstelling niet te klagen ook: een groep tegemoetkomende wandelaars krijgt mijn gewaardeerde uitleg over de soorten ganzen die hier rusten. Zelfs een motormuis werpt geïnteresseerd een blik door de scoop op de Kleine zilverreiger en luistert verwonderd naar mijn uitleg over hoe de witte vogel met de gele tenen aan zijn zwarte poten de modder op laat dwarrelen: “Dit moet ik m’n maten vertellen”.

26-10-2013: Herfst aan de Lek
Wat verder naar het oosten; meer richting de Heul verraden de bomen dat het echt al herfst is. Ik stop om vanuit de hoogte deze wereld op me in te laten werken. Een Drentse zandhaas kan ook zonder paddenstoelen van de herfst genieten.
Alle teksten en foto's ©Sjerp M. Weima 2013

1 opmerking:

  1. Tuurlijk, je hebt zó gelijk. Who needs mushrooms? Puh, nee dan kleine zilvers en torenvalken, uiterwaarden en mensen die je enthousiast krijgt. Leuk!

    Groet,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen