vrijdag 23 maart 2012

Hollands glorieDezelfde fotograaf, dezelfde gebruikte spullen maar een andere locatie en omstandigheden. Ik ging er vorige week heen om te kijken of er Scholeksters met kleurringen zouden zitten. Ze zaten er inderdaad, maar er waren ook  Grutto’s (Limosa limosa “hollandica”; oftewel Hollands glorie) en ik moet me sterk vergissen als er niet een paar IJslanders (Limosa limosa islandica) bij zaten.


15-03-2012; Hollands glorie.

4 opmerkingen:

 1. Prachtig deze foto's van de Grutto, wij hebben hem hier ook en het is echt weer lente als je deze prachtige weidevogel ziet,

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Helma voor je positieve reactie op mijn blogbericht. Bijzonder hoe deze weidevogel voor zoveel mensen het voorjaar inluidt; moeten we zuinig op zijn.
   Groeten, Sjerp

   Verwijderen
 2. Hoi Sjerp,
  een uur geleden had ik een heel uitgebreide reactie op deze en je vorige blog geschreven. Toen ik wilde verzenden: internet eruit. Alles voor niks getypt maar in het kort: ik vond de vorige blog erg leuk om te lezen, ondanks dat het ook triest is dat het zo berg afwaarts gaat met onze weidevogels. Ik hoop dat jouw Kieviten het tot een goed einde zullen brengen met hun broedsels. En de grutto's ook. Bij ons in de polder hetzelfde beeld, behalve patrijzen :-(. Heerlijk die weidevogelgeluiden en de mooie grutto's, schollies, tureluurs en baltsende en vlaggende kieviten. Mijn volgende blogje gaat ook over grutto's en tureluurs maar de foto's zijn nog niet verwerkt.
  Overigens heb je groot gelijk dat je ook foto's plaatst die er zijn om je verhaal te illustreren ook al zijn ze misschien een keertje minder fraai. Het gaat om het geheel en dat is perfect gelukt m.i.

  Fijne lentedagen,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marianne.
   Dat is echt frustrerend zeg, al die moeite voor niks. Ik ben erg benieuwd naar je opnames van Grutto's en Tureluurs. Laat ons vooral meegenieten. Buiten is het genieten van deze prachtige vogels zolang ze er nog zijn.
   Groeten van Sjerp

   Verwijderen