zaterdag 5 november 2016

Gehekkeld


In de Hollandse polder valt over veel te praten. Je kunt er soms zaken doen die beter waren gelaten of er zaken laten die beter waren gedaan, zonder dat het gezag ingrijpt. Er is echter één taak waarin je maar beter niet in gebrek kunt blijven. Als grondeigenaar moet je zeker je sloten hebben geschoond voor 1 november. En dus werd er de afgelopen weken dagelijks gehekkeld en gebaggerd. Het slootvuil ging de wal op om opgediepte waterwezens de kans te geven om terug te kruipen de modder in. Vandaag wordt het spul opgehaald en met een mestverspreider over het land uitgereden.
 
polder Blokhoven Tetwijksepad: "Hekkelende" Blauwe reigers..

Daar komt een hoop ‘volk” op af: Zestien Blauwe reigers en een Grote Zilverreiger zijn er als eerst bij wanneer het spul op de wagen wordt geladen. Als ik een tijdje heb staan fotograferen komen er ineens vijf Ooievaars uit de lucht vallen. Waar die zo snel vandaan komen en hoe ze dit buitenkansje hebben ontdekt is me een raadsel, maar het levert wel een mooi polder-tafereel op.
.. en een Ooievaar die ook iets van zijn gading zoekt.

Wandelaars blokkeren het Tetwijksepad voor fietsers; “file” in  polder Blokhoven! Als de mestverspreider z’n aftakas laat gieren komt alles weer in beweging.
In paniek er weer vandoor.
 
Alle teksten en foto's ©Sjerp M. Weima 2016


Geen opmerkingen:

Een reactie posten