vrijdag 30 december 2011

In beeld


Veel geschreven op "Polder Bloghoven" dit jaar; verhaald, beschouwd, gebaald danwel genoten. Geen zin nu in een beschouwing maar wel behoefte om een paar mooie dingen te noemen en plaatjes te laten zien die meest niet eerder werden gedeeld.

(TIP: Klik op een foto om in de viewer van Blogger te komen voor grotere versies)

De winter die in 2010 z’n tanden even liet zien beet niet echt door in 2011 maar heeft wel een ouderwetse stroom vogels vanuit het oosten op gang gebracht. Wilde zwanen zaten tot vlak bij de rondweg van Houten en Nonnetjes bleven niet beperkt tot het IJsselmeer, maar waren ook te zien in het inundatiekanaa (zie Blog 15 januari ):

Wilde zwanen; Odijkseweg Houten.


Mannelijke Nonnetjes ; Oostvaardersplassen


Ongelooflijk; een Velduil in een conifeer tussen de rijtjeshuizen ( zie blog 18 februari ):

Velduil; Houten

Jan merkte lopende het weidevogelseizoen op dat het op z’n land meer leefde dan vorige jaren en spande zich extra in om het zijn vogels naar de zin te maken met ruige mest en (ad hoc zowel als pro deo) uitgesteld maaien. (zie blog 27 april). Het voorjaar was zo droog dat veel Grutto’s een seizoen oversloegen. Daar stond tegenover dat door een natte winter in de Sahel er veel Gele kwikstaarten terug naar Nederland waren gekomen; ook Jan’s percelen kregen hun deel. We vonden en beschermden zes (!) legsels (zie blog 14 mei en 9 juni):

Broedsel van Gele kwikstaart; polder Blokhoven-Oost

En dan die voorjaarsdag in Friesland. Samen met René en Siebe een dag lang kleurringen lezen in een van de mooiste weidevogelgebieden van Friesland (zie blog 15 april ):

Grutto met kleurringen;
polder Haenmar.

Polderblogger op de uitkijk;
Hokje Bakker, Warkumerbûtewaard
Een zomer met Zeearenden en ouderwetse natuur in Denemarken en Noord Duitsland (zie blog 17 juli ) en een Draaihals op de heining van ons Texels vakantieverblijf (zie blog 23 augustus ):

Draaihals; Hoornder Nieuwland Texel

Kolganzen waren er vroeg bij deze herfst. De eerste ring die ik aflas droeg code FUN (geringd op Kolguev) en voorspelde me veel genoegen. Inmiddels zeventien aflezingen aan de database toegevoegd. Allemaal gasten van ver, maar een Taymir vogel zat er nog niet bij (er volgt vast nog wel een bericht hierover).

De afgelopen dagen een schildersklusje gedaan; het huis ruikt naar nieuwe mogelijkheden.

2 opmerkingen:

 1. Prachtig Sjerp,

  Ik kijk al uit naar de mooie plaatjes, volgend jaar!!

  Jij en je familie een prachtige jaarwisseling gewenst.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lovely bird pictures! The #2 is very, very nice. It is the second time this week I see these nice black and white birds.
  But the one I prefer is your last picture - the bird on the poll of the fence, beautiful!

  Thanks for sharing these beautiful pictures and a Happy New Year to you and your family!

  Louise from Canada

  BeantwoordenVerwijderen